0
Grønne deller med ris, savojkål og brændt citron

Grønne deller med ris, savojkål og brændt citron

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

riskasserolle
1 min.
Kog risene

Start med at koge risene efter anvisning på pakken.

tamari/soyacitronskålpiskeris
5 min.
Lav marinade

Skær citronen over på midten. Steg begge halvdele ved mellem varme på skærefladen på en pande, til den har taget masser af farve, på kanten til at være branket.

Lav en marinade af lige dele tamari, saft fra den brændte citron og et lille drys fintrevet citronskal. Du skal bruge ca. 2 spsk. færdig marinade pr. kuvert.

agurkhjertesalaterkoriandersavoykål
10 min.
Ordn det grønne

Pluk salaten ud i blade. Halver de største af dem.

Skær savojkål ud i mundrette stykker.

Hak korianderen groft igennem - både stilke og blade.

Skær agurken i tynde strimler.

pande
20 min.
Steg kålen

Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt en smule olie, og steg kålen hårdt og kort i 2-3 min., så den tager farve, men stadig har bid. Krydr med lidt salt.

Dild-dellenpande
25 min.
Lun dellerne

Brug panden fra før, og tilsæt lidt ny olie. Lun dellerne 2-3 min. på hver side ved mellem varme.

30 min.
Anretning

Anret risene i en dyb tallerken. Kom agurker, salatblade, kål og koriander ovenpå. Rør godt rundt i marinaden, kom den hen over, og læg til sidst dellerne ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?