0
Grønne deller med rødbedetatar og stuvede kartofler

Grønne deller med rødbedetatar og stuvede kartofler

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
kartofler
1 min.
Kartofler

Skrub kartoflerne, og sæt dem over at koge i rigeligt, saltet vand.

Lad dem koge, til de lige nøjagtigt er møre. Det tager ca. 4-7 min. afhængig af størrelse.

rødbederkapersskalotteløgcitronbredbladet persille
5 min.
Rødbedetatar

Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et råkostjern. Du kan også snitte dem i tynde bånd på et mandolinjern, eller skære dem i helt små tern med en kniv.

Skræl skalotteløg, og hak det fint med en kniv.

Pluk bladene af persillen, og hak stilkene fint.

Hak ca. 5 stk. kapers pr. kuvert.

Bland rødbede, løg, persilleblade, -stilke, kapers og masser af citronsaft i en skål. Smag til med lidt salt og godt med friskkværnet sort peber.

plantefars - vegansk fars
20 min.
Deller

Form små deller af farsen, og steg dem på en godt varm pande i ca. 3-4 min. på hver side i en smule olie eller smør.

creme fraiche 38%
25 min.
Kartofler

Hæld vandet fra kartoflerne, og tilsæt creme fraiche til gryden. Vend kartoflerne godt rundt, og lad creme fraichen tykne ved lav varme. Smag til med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret tatar, deller og stuvede kartofler på en tallerken.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Plantefars indeholder:

80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).

Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.

Laktosefri

nøglehulsmærket og veganske frikadeller

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.