0
Grønne dunser med bagt fennikel, fladbrød og raita

Grønne dunser med bagt fennikel, fladbrød og raita

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Lupin, Æg, Gluten, Mælk, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Inden du starter

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Fennikelrød peberfrugt
1 min.
Bag det grønne

Start med at skære fennikel i både - ca. 6 stk pr fennikel. Og skær den røde peber i kvarte og fjern kernehuset. Gnid begge dele med olivenolie og krydr med salt og friskværnet sort peber. Bred dem ud på en bage plade og bag i ovnen til fennikel er helt møre og har taget farve i kanterne.

agurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
10 min.
Lav raita

Riv agurken på den grove side af et råkostjern og knug så meget vand du kan ud af den revne agurk. Riv hvidløget på den fine side af råkostjernet og bland agurk, hvidløg og yoghurt i en skål. Smag til med salt og godt med friskkværnet sort peber.

DunsenTortilla hvede wraps - bløde
20 min.
Lun brød og dunser

Lun tortillas 1-2 min i den varme ovn og hold dem lune pakket ind i klæde.

Lun dunserne ca. 4-5 min. i ovnen.

za'atar
30 min.
Anretning

Anret de bagte grøntsager på en tallerken og drys med krydderblandingen. Kom en god klat raita på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Frikadellen i nye grønne klæder! 

Dunsen er:
PLANTEDELLER AF BØNNER, ÆRTER, SVAMPE, SMAGT TIL MED SOLTØRREDE TOMATER

Dunsen kan spises kold eller varm. Er Dunsen frossen, så giv den 15 minutter i ovnen ved 180°C. Er den optøet, så giv den 5 minutter. Alternativt kan Dunsen steges 2-3 minutter på hver side på en pande i lidt god olivenolie.

Ingredienser:

Kogte gule flækærter*(20%), kogte kidneybønner* (20%), champignon*(20%), kartofler*, LUPINFLAGER*, vand, soltørrede tomater*(soltørrede tomater*, salt)(5%), rapsolie*, citronsaft*, chiamel*, hvidløgspulver*, salt, loppefrøskaller*, peber* *=Økologisk

100% GLUTENFRI! 

Cøliaki - Tema om gluteintolerance på NetPatient.dk

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?