0
Grønne dunser med bagt fennikel, fladbrød og raita
Hovedingrediens:
Grøntsager
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fennikelrød peberfrugt
1 min.
Bag det grønne

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skær fennikel i både - ca. 6 stk. pr. fennikel. Skær den røde peber i kvarte, og fjern kernehuset. Gnid begge dele med olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Bred dem ud på en bageplade, og bag i ovnen til fennikel er helt møre, og har taget farve i kanterne.

agurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
10 min.
Lav raita

Riv agurken på den grove side af et råkostjern, og knug så meget vand, du kan ud af den revne agurk. Riv hvidløget på den fine side af råkostjernet, og bland agurk, hvidløg og yoghurt i en skål. Smag til med salt og godt med friskkværnet sort peber.

DunsenTortilla hvede wraps - bløde
20 min.
Lun brød og dunser

Lun tortillas 1-2 min. i den varme ovn, og hold dem lune pakket ind i klæde.

Lun dunserne ca. 4-5 min. i ovnen.

za'atar
30 min.
Anretning

Anret de bagte grøntsager på en tallerken, og drys med krydderblandingen. Kom en god klat raita på siden.

Bonusinfo

Frikadellen i nye grønne klæder! 

Dunsen er:
PLANTEDELLER AF BØNNER, ÆRTER, SVAMPE, SMAGT TIL MED SOLTØRREDE TOMATER

Dunsen kan spises kold eller varm. Er Dunsen frossen, så giv den 15 minutter i ovnen ved 180°C. Er den optøet, så giv den 5 minutter. Alternativt kan Dunsen steges 2-3 minutter på hver side på en pande i lidt god olivenolie.

Ingredienser:

Kogte gule flækærter*(20%), kogte kidneybønner* (20%), champignon*(20%), kartofler*, LUPINFLAGER*, vand, soltørrede tomater*(soltørrede tomater*, salt)(5%), rapsolie*, citronsaft*, chiamel*, hvidløgspulver*, salt, loppefrøskaller*, peber* *=Økologisk

100% GLUTENFRI! 

Cøliaki - Tema om gluteintolerance på NetPatient.dk

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?