Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skær fennikel i både - ca. 6 stk. pr. fennikel. Skær den røde peber i kvarte, og fjern kernehuset. Gnid begge dele med olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Bred dem ud på en bageplade, og bag i ovnen til fennikel er helt møre, og har taget farve i kanterne.
Riv agurken på den grove side af et råkostjern, og knug så meget vand, du kan ud af den revne agurk. Riv hvidløget på den fine side af råkostjernet, og bland agurk, hvidløg og yoghurt i en skål. Smag til med salt og godt med friskkværnet sort peber.
Lun tortillas 1-2 min. i den varme ovn, og hold dem lune pakket ind i klæde.
Lun dunserne ca. 4-5 min. i ovnen.
Anret de bagte grøntsager på en tallerken, og drys med krydderblandingen. Kom en god klat raita på siden.
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()