
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær kartoflerne i både, vend dem med lidt olivenolie, salt og peber og bag dem i ovnen til de er møre - ca. 25 min.
Skær fennikel ud i både. Læg dem på skærefladen i bunden af en gryde og tilsæt et godt skud olivenolie, salt og friskværnet sort peber. Riv citronen fint over fennikel.
Tænd for gryden på lav varme og læg et låg på. Lad nu fennikel stege stille og roligt til de har taget masser af farve på skærefladen og er blevet møre - mindst 10-15 min.
Hak skalotteløg og dild fint. Både stilke og blade. Dræn kapers og hak ca. 5-6 stk. pr. kuvert. Vend creme fraiche, kapers, dild og løg sammen i en skål og smag til med lidt citronsaft og evt. salt.
Lun dunser 4-5 min. i ovnen.
Anret kartofler, dunser og stegt fennikel på en tallerken. Slut af med at komme en god skefuld tatarsauce ved.
Velbekomme!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften