Kartoflerne sættes over at koge i rigeligt, saltet vand i en stor gryde, der også kan rumme majskolberne. Majsen skal ikke i gryden endnu.
Persillen skylles, og hakkes mellemfint. Put evt. stilkene over i kartoffelvandet for ekstra sommersmag.
Spidskålet snittes mellemfint.
Løgene soigneres, og deles i halve eller kvarte på langs, alt efter hvor store de er. Lad den møre del af den grønne top sidde på løget.
Majskolberne renses for blade og fimrehår.
Når kartoflerne er møre, tages de op af gryden med en hulske, og holdes lune i en skål. Majsen koges nu 6-8 minutter i kartoffelvandet.
Løgene lægges i bunden af en flad gryde sammen med en smørklat, en bundskjuler vand, salt og peber. Det snittede kål fordeles ovenpå, og der krydres igen.
Gryden sættes over at simre med låg på, til løg og kål er møre. Det tager omkring 10-15 minutter, alt efter hvor mange du laver mad til.
Tjek løbende, at der stadig er en lille smule vand i bunden.
Dellerne lunes i smør.
Når kål og løg er næsten møre, hældes fløden i, og den reduceres til en creme ved høj varme uden låg på.
Persillen vendes ned i kålen umiddelbart inden servering.
Deller og majs anrettes på et fad, og kartofler og kål gives til.
~Velbekomme ~~
Kundekommentarer ()