0
Grønne og hvide asparges med varmrøget laks, salat, brøndkarse, pocheret æg og hollandaise

Grønne og hvide asparges med varmrøget laks, salat, brøndkarse, pocheret æg og hollandaise

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Varmrøget laks
1 min.
Laks:

Træk skindet af laksen, og del hvert stykke i 4-5 mindre, mundrette stykker. 

hvide aspargessalt
3 min.
Hvide asparges:

Fjern de træede ender på de hvide asparges ved at brække dem af. Skræl aspargeserne fra hovedenden mod roden, og ret dem til med en kniv, så de er lige lange. Kog aspargeserne forsigtigt i 5-8 min. i letsaltet vand (afhængig af tykkelsen). Det er vigtigt til denne ret, at de koges møre, da det fremmer sødmen i de hvide asparges.

grønne aspargessmør
10 min.
Grønne asparges:

Knæk den nederste fjerdedel af de grønne asparges. Vurder derefter, om de skal skrælles på den nederste tredjedel. Kog dem sammen med de hvide asparges det sidste minuts tid. Afdryp dem, og vend dem med en smule smeltet smør.

Hollandaise sauce
15 min.
Sauce hollandaise:

Lun hollandaisesaucen forsigtigt i et vandbad eller under konstant omrøring ved svag varme i en kasserolle. (Må ikke koge, da det så skiller).

brøndkarsesalatcitron
20 min.
Salat & Brøndkarse:

Pluk salat og brøndkarse (brug gerne det meste af stænglerne også), og kom dem i iskoldt vand. Lige før servering tørres de i en salatslynge og vendes med lidt olivenolie, citronsaft, salt og friskkværnet peber. 

æg
25 min.
Pocherede æg:

Slå æggene ud i små kopper/skåle et for et, og hæld forsigtigt det overskydende og letflydende "vand" fra æggene. Kog 2 liter vand op med 2 tsk. salt og 2 spsk. hvidvinseddike, og skru ned, så det netop simrer. Pisk i vandet med et piskeris, så der dannes en kraftig strømhvirvel. Hæld nu æggene i ét ad gangen lige efter hinanden. G-kraften fra strømhvirvlen gør, at hviden samles om blommen, og æggene slynges ud til siden. Samtidig vil det overskydende proteinholdige vand koagulere og samles i midten af gryden. Lad æggene simre lige under kogepunktet i 3-4 minutter, løft dem derefter forsigtigt op med en hulske, og dryp dem af på lidt køkkenrulle. Krydr hvert æg med god flagesalt og sort peber fra kværn.

Du kan snildt "snyde" og bruge smilende blødkogte æg i stedet.

brøndkarsecitron
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet: Asparges i bunden, derpå salat, så laks og pocherede æg. Dæk hvert pocheret æg med en generøs portion hollandaise, og pynt med brøndkarse. Kværn sort peber over æggene. 

Prøv at drikke en god tysk riesling, gerne halbtrocken eller feinherb dertil…. Åhh - og nyd så englesangen.

Bonusinfo

Hollandaise sauce - med rigtig smør og æg

Vores huskok Jacob fortæller: Da jeg serverede denne færdiglavede hollandaise til en kokkekollega forleden, var hans umiddelbare udbrud: "SATANS OGSÅ"! Nu har vi kokke ikke længere dét es i ærmet, lige at kunne piske en hurtig "hollænder" for at imponere gæsterne. For nu kan du selv varme den op og servere den ægte vare baseret på gode økologiske æg og godt smør. Saucen er skabt som den SUBLIME emulsion mellem økologiske æggeblommer og det gode danske øko-smør, balanceret af en god og stringent syre fra vineddike, der strammer op. Den perfekte ledsager til fisk eller asparges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?