0
Grov bønnesalat med blødt, krydret æg og grønkål

Grov bønnesalat med blødt, krydret æg og grønkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

squashPrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
1 min.
Squash og croutons

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl squashen, og skær den i rustikke stykker. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Skær brødet ud i små tern. Vend også dem med lidt olivenolie.

Læg squash og brød på hver deres bageplade, og bag dem i ovnen i 15-20 min. Squashen skal have taget farve, og være mør med lidt bid, og croutonerne skal være sprøde og gyldne. Sæt pladen med squash oven over croutonerne i ovnen.

æg
5 min.
Æg

Sæt en lille gryde vand over at koge, og kog æggene i nøjagtigt 6 min., når vandet bulderkoger. Køl herefter æggene en smule ned i koldt vand, så de ikke koger videre.

hvide bønnerærter, frostpecorino romanogrønkål
10 min.
Bønner

Rib kålen i mundrette stykker, og skyl dem grundigt i 2 hold koldt vand. Lad kålstykkerne dryppe af i en si, eller på et viskestykke.

Dræn bønnerne for vand, og kom dem op i en gryde sammen med ærterne og et lille skud olivenolie. Lun dem igennem et par minutter, og krydr med lidt salt.

Kom herefter begge dele op i en skål sammen med grønkålen, og masser af fintrevet pecorino. Vend godt rundt.

za'atar
30 min.
Anretning

Anret bønneblandningen i en dyb tallerken med bagt squash og croutoner ovenpå. Kom til sidst ægget ovenpå, og krydr det med za'atar.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?