Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl squashen, og skær den i rustikke stykker. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Skær brødet ud i små tern. Vend også dem med lidt olivenolie.
Læg squash og brød på hver deres bageplade, og bag dem i ovnen i 15-20 min. Squashen skal have taget farve, og være mør med lidt bid, og croutonerne skal være sprøde og gyldne. Sæt pladen med squash oven over croutonerne i ovnen.
Sæt en lille gryde vand over at koge, og kog æggene i nøjagtigt 6 min., når vandet bulderkoger. Køl herefter æggene en smule ned i koldt vand, så de ikke koger videre.
Rib kålen i mundrette stykker, og skyl dem grundigt i 2 hold koldt vand. Lad kålstykkerne dryppe af i en si, eller på et viskestykke.
Dræn bønnerne for vand, og kom dem op i en gryde sammen med ærterne og et lille skud olivenolie. Lun dem igennem et par minutter, og krydr med lidt salt.
Kom herefter begge dele op i en skål sammen med grønkålen, og masser af fintrevet pecorino. Vend godt rundt.
Anret bønneblandningen i en dyb tallerken med bagt squash og croutoner ovenpå. Kom til sidst ægget ovenpå, og krydr det med za'atar.
Nyklassikeren Ølandshvedebolle, som vi har valgt som vores "husbrød" er blandet med ristet hvedeflager og fuldkornssurdej og fermenteret i op til 24 timer, dette giver en utrolig dejlig krumme med den genkendelige dybe kornsmag.
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()