0
Grov linsemos med smilende æg, fladbrød og fennikel

Grov linsemos med smilende æg, fladbrød og fennikel

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft i god tid.

pizzadej - på surdejrødløggrønne linser
1 min.
Bag løg og fladbrød

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand. Kog i ca. 20 min., til de er helt møre.

Halvér løgene, og gnid dem med lidt olie og salt. Bag dem nederst i ovnen i et ildfast fad i ca. 20 min., til de er helt møre.

Del dejen i stykker på størrelse med golfbolde, og rul dem helt tyndt ud. Dryp lidt olivenolie på, og drys med lidt salt. Bag dem på en bageplade i ovnen nogle stykker af gangen i ca. 10 min., til de er gyldne og gennembagte.

æg
5 min.
Kog æggene

Sæt en kasserolle med vand over at koge til æggene. Når vandet bulderkoger, koger du æggene i præcis 6 min., og kommer dem derefter over i koldt vand, så de ikke koger videre.

Fennikelcitron
15 min.
Skær grønt

Skær fennikel ud i 1 cm tykke skiver, og pluk dem lidt fra hinanden.

Riv citronen fint på et rivejern.

citrontahingrønne linser
25 min.
Lav mosen

Dræn linserne for vand, og tilsæt et godt skud olivenolie, tahin og lidt salt. Mos med en gaffel eller et piskeris til en grov mos, og smag til med citronsaft.

za'atar
30 min.
Anretning

Anret en god klat mos på tallerkenen med bagte løg ovenpå. Drys lidt citronskal over løgene. Kom halverede æg, rå fennikel og fladbrød på siden. Slut af med at drysse za'atar over løg og mos.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?