Start med at skrælle selleri og kartofler. Skær begge dele i grove tern, og kog dem helt møre i en gryde med rigeligt vand.
Skræl løgene, og snit dem tyndt. Vend dem sammen i en skål med masser af limesaft og et drys sukker. Lad dem trække indtil servering.
Skyl spidskålen, og skær den i tykke strimler. Vend strimlerne med harissaen og lidt salt, og knug det godt sammen med fingrene.
Steg æggene på en pande i en god klat smør eller lidt olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld vandet fra kartofler og selleri, tilsæt lidt smør eller en god sjat olivenolie, og mos det sammen med et piskeris. Smag til med salt og peber.
Anret mosen på en tallerken med spejlæg, syltede løg og kål.
Velbekomme!
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()