0
Grov persillerodsmos med grünkern, pære og bladselleri

Grov persillerodsmos med grünkern, pære og bladselleri

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
persillerødder
1 min.
Persillerødder

Start med at skrælle persillerødderne og skær dem i grove tern. Sæt dem over at koge i en gryde med vand, så det dækker. Kog til rødderne er møre - ca. 15 min.

grünkern
5 min.
Grünkern

Sæt kernerne over i rigeligt, saltet vand og kog dem til de er møre - ca. 15 min.

agurkpærerbladselleri
10 min.
Salat

Skyl bladselleri, pære og agurk.

Snit bladselleri i tynde skiver. Halver agurken og fjern kernehuset med en ske. Skær agurken ud i tynde strimler eller lav lange bånd med et mandolinjern, hvis du har sådan et.

Skær pæren i tynde både.

græskarkerner
20 min.
Græskarkerner

Rist græskarkernerne på en tør pande, til de har taget lidt farve. 2-3 min.

Dræn kerner og persillerødder for vand, når de er møre.

Mos persillerødderne groft med en gaffel og tilsæt en god sjat eller olivenolie eller en klat smør og smag til med salt og godt med friskkværnet peber.

Lad kernerne dampe lidt af og køle en smule ned, på en tallerken.

citron
25 min.
Salat

Find en stor skål og kom kerner, pære, agurk og bladselleri op i. Vend det hele rundt og smag til med masser af fintrevet citronskal, citronsaft, et godt skud olivenolie, salt og friskkværnet peber. 

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Anret persillerodsmosen i bunden af den dyb tallerken og kom salaten ovenpå. Slut af med at rive flager af ost henover og drys med græskarkerner.

Velbekomme!

Bonusinfo

I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af ​​juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.

Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?