Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Skræl de søde kartofler, skær dem i grove chunks og vend dem med lidt olie og godt med salt og friskkværnet peber.
Bag dem på en bradepande i ovnen, til de er møre og har taget godt med farve - ca. 25 min.
Skyl quinoaen grundigt i en sigte. Dræn dem for vand. Varm en stor gryde op, tilsæt lidt olie og rist quinoaen under konstant omrøring 2-3 minutter. Tilsæt herefter vand, så quinoaen er dækket og lidt salt. Kog stille og roligt under låg i ca. 10 minutter. Sluk så for gryden og lad quinoaen trække under låg til servering.
Skær chilierne over på langs og skrab kernerne ud. Snit herefter chilierne i små stykker med en skarp kniv. (Pas på - de er stærke)
Skær æblet i små tern og kom chilistykker, æbletern og masser af fintrevet limeskal og limesaft op i en lille skål og bland godt.
Skyl og rib palmekålen af stilken og snit den ud i mundrette bider. Rist kålen på en meget varm pande eller wok ca. 2-3 minutter i lidt olie og krydr godt med salt og friskkværnet peber.
Dræn quinoaen for evt. overskydende vand. Vend quinoa, dukkahkrydderi og palmekål sammen og smag godt til med salt og friskkværnet peber.
Anret quinoa og kål i bunden af en tallerken og kom bagte sødekartofler ovenpå sammen med æbler og chili.
Slut af med en god klat yoghurt.
Velbekomme!
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
Kommentarer og forslag til opskriften