0
Grov salat med bagt fennikel, linser og Hærvejsost

Grov salat med bagt fennikel, linser og Hærvejsost

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
fennikel med topgræskarkerner
1 min.
Fennikel

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl fennikelen, og skær den ud i tynde både. Fordel dem ud på en bradepande, og krydr med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag i ca. 20 min., til de er møre og har taget lidt farve.

5 min. før fennikelen er færdig, drysser du græskarkernerne ud over, så de kan varme lidt med.

grønne linser
5 min.
Linser

Sæt linserne over at koge i ca. 15 min. i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt, til de er møre.

salatcitronbladsellerirødløg
15 min.
Grønt

Pluk salaten ud i blade, og skyl den sammen med bladselleri.

Skær bladselleri i tynde skiver og salaten i grove strimler.

Skræl løg, og snit det i super tynde ringe.

Bland salat, bladselleri og løg i en skål sammen med masser af fintrevet citronskal, citronsaft og lidt olivenolie.

hærvejsost
20 min.
Ost

Skær osten i små tern med en kniv.

30 min.
Anretning

Vend den bagte fennikel, græskarkerner og osten sammen med linserne, og anret dem i bunden af en dyb tallerken.

Kom salaten ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?