Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Gnid fisken med lidt olie og krydr med salt og friskkværnet. Bag den i ovnen i et ildfast fad i ca. 15 min.
Tag herefter fisken ud af ovnen og lad den hvile til senere.
Vask limen og skræl peberroden.
Riv peberrod og lime ned i en skål og kom også saften fra limen ned i. Kom et par spsk olivenolie ned i skålen og pisk det lidt sammen. Smag til med lidt sukker og lidt salt eller soya. Der må godt være masser af kraft og syre på smagen, så den kan spille op med den fede laks og avocado senere.
Skyl mynten forsigtigt og pluk den ud i blade.
Snit spidskålen tyndt med en skarp kniv. Skræl og hak skalotteløget super fint - også med en skarp kniv.
Bland marinaden, mynteblade, spidskål og skalotteløg sammen i en skål og vend det hele godt rundt - knug det gerne lidt.
Halvér avocadoen og tag kødet ud men en ske. Skær det ud i mundrette stykker og krydr med salt og friskværnet peber.
Dræn kikærterne og kom dem op i en lille gryde, sammen med et godt skud olivenolie og lidt salt og friskkværnet peber.
Lun dem igennem ved mellemvarm blus.
Anret kikærterne i bunden af en dyb tallerken med salaten ovenpå. Slut af med at komme avocadostykker og brud af den bagte laks ovenpå.
Velbekomme!
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()