Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Gnid fisken med lidt olie, krydr med salt og friskkværnet peber, og bag den i ovnen i et ildfast fad i ca. 15 min.
Tag herefter fisken ud af ovnen, og lad den hvile til senere.
Skræl peberroden, og riv peberrod og lime ned i en skål. Kom også saften fra limen ned i skålen sammen med et par spsk. olivenolie, og pisk det lidt sammen. Smag til med lidt sukker og lidt salt eller soya. Der må godt være masser af kraft og syre på smagen, så den kan spille op med den fede laks og avokado senere.
Skyl mynten forsigtigt, og pluk den ud i blade.
Snit spidskålen tyndt med en skarp kniv, og skræl og hak skalotteløget super fint - også med en skarp kniv.
Bland marinaden, mynteblade, spidskål og skalotteløg sammen i en skål, og vend det hele godt rundt. Knug det gerne lidt.
Halvér avokadoen, og tag kødet ud men en ske. Skær det ud i mundrette stykker, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Dræn kikærterne, og kom dem op i en lille gryde sammen med et godt skud olivenolie og lidt salt samt friskkværnet peber.
Lun dem igennem ved mellemvarm blus.
Anret kikærterne i bunden af en dyb tallerken med salaten ovenpå. Slut af med at komme avokadostykker og brud af den bagte laks ovenpå.
Kundekommentarer ()