Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber og læg den i et smurt ildfast fad til senere - sæt ikke fadet på køl.
Tænd ovnen på 170 grader.
Vask kartoflerne og sæt dem over at koge i letsaltet vand. Lad dem koge ca. 8-10 min til de er møre og kan pilles.
Kom fløden op i en lille skål og smag den til med salt, godt med friskkværnet peber, fintrevet citronskal og citronsaft, til den er godt syrlig. Pisk den let sammen med en gaffel, så den tykner let og sæt den til side til anretning.
Sæt fisken i ovnen og bag den ca. 15 min.
Skær broccolien ud i buketter - gerne med noget af stilken på. Varm en stor pande godt op og tilsæt en smule olivenolie. Steg buketter til de har taget godt med farve og er blevet møre med bid. Ca. 4-5 min. Steg dem gerne over flere omgange hvis du laver mad til 3-4 kuverter. Krydr med salt og friskværnet peber.
Når du har stegt broccolien, rister du græskarkernerne 2-3 min. på samme pande og krydrer dem med salt.
Mens broccolien steger kan du gå igang med at pille kartoflerne. Køl dem evt en smule ned ved at hælde lidt koldt vand over - blot så de er til at håndtere.
Når kartoflerne er pillede, skærer du dem i grove stykker og kommer dem op i en skål.
Vend kartoflerne sammen med et godt skud olivenolie - og smager til med salt og friskkværnet peber.
Anret kartoflerne i bunden af en dyb tallerken med broccolibuketter ovenpå. Pluk torsken ud i store flager og kom ligeledes på tallerkenen. Slut af med at komme mormordressing og græskarkerner ud over retten.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()