Start med at skrælle kartoflerne og skær dem ud i grove tern. Kog dem stille og roligt i letsaltet vand, til de er møre - ca. 5-7 min.
Skyl asparges og knæk bunden af, der hvor den giver efter.
Skær salaten ud i stykker og skyl den. Dryp den grundigt af i en salatslynge eller en sigte.
Varm en pande op på højeste blus og tilsæt nogle dråber olivenolie. Steg aspargesne et minut eller to på den ene side, blot så de tager lidt farve, men beholder sprødheden.
Skær dem herefter ud i mundrette bider og kom dem op i en skål, sammen med nogle dråber olivenolie. Riv citronen fint ned i skålen og krydr med godt med friskkværnet peber. Ingen salt!
Hæld vandet fra kartoflerne når de er møre - og lad dem dampe lidt af.
Lav en marinade af sennepen, lidt salt og friskkværnet peber, godt med citronsaft og lidt olivenolie. Vend salaten heri - og vend ligeledes kartoflerne op i, når de ikke længere damper.
Pluk forsigtigt makrelkødet af benene og fjern skindet. Vær især omhyggelig nede ved bugen af fisken, hvor der godt kan følge ben med.
Anret kartofler og salat i bunden af en dyb tallerken og kom stykker af makrel og stegt asparges ovenpå. Slut af med at komme nogle klatter af creme fraichen rundt omkring og godt med brøndkarse på.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()