Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl kartoflerne, skær dem ud i grove tern, og kog dem stille og roligt i letsaltet vand i 5-7 min., til de er møre.
Knæk bunden af aspargesene, der hvor den giver efter.
Skær salaten ud i stykker, skyl dem, og dryp dem grundigt af i en salatslynge eller en sigte.
Varm en pande op på højeste blus, og tilsæt nogle dråber olivenolie.
Steg aspargesene i 1-2 min. på den ene side, blot så de tager lidt farve, men beholder sprødheden.
Skær dem herefter ud i mundrette bidder, og kom dem op i en skål sammen med nogle dråber olivenolie.
Riv citronen fint ned i skålen, og krydr med godt med friskkværnet peber. Ingen salt!
Hæld vandet fra kartoflerne, når de er møre, og lad dem dampe lidt af.
Lav en marinade af sennep, lidt salt og friskkværnet peber, godt med citronsaft og lidt olivenolie.
Vend salaten heri, og vend ligeledes kartoflerne op i, når de ikke længere damper.
Pluk forsigtigt makrelkødet af benene, og fjern skindet. Vær især omhyggelig nede ved bugen af fisken, hvor der godt kan følge ben med.
Anret kartofler og salat i bunden af en dyb tallerken, og kom stykker af makrel og stegt asparges ovenpå.
Slut af med at komme nogle klatter af creme fraiche rundt omkring og godt med brøndkarse på.
Kommentarer og forslag til opskriften