0
Grov salat med kikærter, blødt æg og cashewnødder

Grov salat med kikærter, blødt æg og cashewnødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pastinakker
1 min.
Bag pastinakkerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl pastinakkerne, og skyl dem grundigt. Skær pastinakkerne ud i lange stave, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i 15-20 min., til de er møre, og har taget lidt farve.

æg
5 min.
Kog æggene

Bring en kasserolle med vand i kog. Når vandet bulderkoger, tilsætter du æggene, og koger dem i præcis 5 1/2 min. Tag herefter æggene op af vandet, og køl dem ned i iskoldt vand, så de ikke koger videre.

kikærterglaskålcashewnødder
10 min.
Ordn det grønne

Skræl glaskålet, og skær det i tynde stænger.

Dræn kikærterne, og lun dem igennem i en gryde med lidt olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Hak nødderne, og kom dem ned i gryden med kikærter.

za'atarcitronhjertesalat
25 min.
Anretning

Kom kikærter, rodfrugter og nødder i bunden af en dyb tallerken. Anret salat, æg og glaskål ovenpå. Slut af med at drysse krydderblanding over, og riv citron fint henover retten.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?