Sæt linserne over at koge i vand med et skud salt i 12-15 min., til de lige nøjagtig er møre. Sluk så, og lad linserne trække færdig i vandet.
Skyl kålen, og skrub gulerødderne grundigt.
Rib kålen af stilken, og snit den i strimler med en kniv.
Riv gulerødderne på den grove side af et råkostjern. Kom gulerødder og kål op i en skål, tilsæt lidt salt, og massér og knug det hele grundigt med dine hænder.
Lad kål og gulerødder trække indtil servering.
Hak nødderne groft med en kniv. Kom dem på en pande sammen med ca. 1-2 spsk. olivenolie pr. kuvert og krydderblandingen.
Lad det hele sautere ved lav til mellem varme til de dufter - ca. 3-4 min.
Tag så panden af varmen, og lad olie og nødder køle lidt ned.
Skær osten i små tern med en kniv.
Dræn vandet fra kålblandingen, og knug blandingen godt, så du fjerner mest muligt vand.
Bland kål og gulerødder med linser og olie/nøddeblandingen. Smag til med salt og masser af citronsaft og fintrevet -skal.
Anret i en dyb tallerken, og drys osten over retten.
Velbekomme!
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Kundekommentarer ()