0
Grov salat med perlebyg, palmekål og krydrede nødder

Grov salat med perlebyg, palmekål og krydrede nødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
1 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt vand med et skud salt, til de lige nøjagtigt er møre - ca. 12-15min. Sluk så og lad dem trække færdig i vandet.

gulerødderpalmekål
5 min.
Grønt

Skyl kålen og skrub gulerødderne grundigt. Rib kålen af stilken og snit den i strimler med en kniv. Riv gulerødderne på den grove side af et råkostjern. Kom gulerødder og kål op i en skål, tilsæt lidt salt og massér og knug det hele grundigt med dine hænder. 

Lad det trække til servering.

biryani krydderihasselnøddekerner
15 min.
Nødder

Hak nødderne groft med en kniv. Kom dem på en pande sammen med ca. 1-2 spsk olivenolie pr kuvert og krydderblandingen. Lad det hele sautere ved lav til mellem varme til de dufter - ca. 3-4 min. Tag så panden af varmen og lad olie og nødder køle lidt ned.

hærvejsost
20 min.
Ost

Skær osten i små tern med en kniv.

hærvejsost
30 min.
Anretning

Dræn vandet fra kålblandingen og knug blandingen godt, så du fjerner mest muligt vand.

Bland kål og gulerødder med perlebyg og olie/nøddeblandingen. Smag til med salt og masser af fintrevet citronskal og citronsaft.

Anret i en dyb tallerken og drys osten over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?