0
Grov salat med perlebyg, ferskner og basilikum

Grov salat med perlebyg, ferskner og basilikum

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
1 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i en kasserolle med rigeligt, letsaltet vand. Lad dem koge til de er møre - ca. 15 min og skyl dem herefter i en sigte, så de køler en smule ned.

majskolber
3 min.
Majs

Pil bladene af majsen og kom dem i en stor gryde med vand, så det dækker og et godt skud salt. Lad dem koge stille og roligt i 6-8 min.

Tag dem herefter op, lad dem køle en smule og skær så majsene af kolberne med en kniv.

cashewnødder1basilikumcitronparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Pesto

Rist nødderne let på en tør pande. Læg et par blade basilikum og lidt af nødderne til side til anretning.

Kom resten af nødderne op i en blender. Tilsæt basilikum, blade og stilke, ned i, sammen med osten i mindre stykker, godt med citronsaft og et generøst skud olivenolie. Blend til en cremet pesto. Smag den til med salt, friskkværnet peber og evt mere citronsaft.

20 min.
Tomater

Skyl tomater og ferskner. Skær begge dele ud i mundrette stykker. Krydder tomaterne med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret perlebyggen i en dyb tallerken og kom tomater, ferskenstykker og majs over retten. Slut af med at fordele pestoen henover og drys med basilikumblade og nødder.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?