0
Grov salat med ristede gulerødder, batavia, rosiner og bagt mørksej

Grov salat med ristede gulerødder, batavia, rosiner og bagt mørksej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Sesam, Nødder, Soya, Jordnødder, Cashewnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skind
1 min.
Mørksej

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber, og læg den i et smurt ildfast fad med folie henover til senere. Sæt ikke fadet på køl.

Tænd ovnen på 160 grader.

cashewnødder1
5 min.
Gulerødder

Vask og skrub gulerødderne grundigt. Skær dem i 5-6 cm lange stykker, og steg dem i en smule olie på en godt varm pande i ca. 5-6 min. Sørg for, at de tager godt med farve men beholder lidt bid.

Hak cashewnødderne let, og steg dem herefter på samme pande 2-3 min.

Kom gulerødder og cashewnødder op i en skål, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Sæt fisken i ovnen, og bag den ca. 20 min.

citronskalotteløgrosinerbredbladet persille
15 min.
Salat

Pluk salaten ud i blade, og læg dem i iskoldt vand.

Hak i mellemtiden skalotteløget super fint med en skarp kniv. Bland rosiner med løg i en lille skål. Lav en marinade af lige dele citronsaft og olivenolie og bland med rosiner og skalotteløg. 

Tag salaten op af vandet, dryp den grundigt af, og brug samme vand til at skylle persillen. Dryp også persillen af, og hak den groft igennem med en kniv. Vend persille, salat og marinade grundigt sammen i en stor skål.

25 min.
Anretning

Anret gulerødderne på en tallerken med fisken ved siden af.

Kom salaten oven på gulerødderne og sørg for at få al marinaden med.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?