Skyl perlebyggen i en sigte og kom den derefter over i en gryde med rigeligt letsaltet vand. Lad byggen koge under låg stille og roligt, til den er mør - ca. 20 min.
Pluk makrelkødet af benet - gerne i store stykker. Hver opmærksom på løse ben og hver ekstra omhyggelig ved bugen.
Hak kapersne groft igennem med en skarp kniv.
Skræl skalotteløg og hak super fint med en skarp kniv.
Skyl og riv citronen fint og gem skallen til senere - saften skal du bruge nu.
Vend kapers og skalotteløg sammen med creme fraichen i en stor skål. Tilsæt makrelkødet og vend let sammen - uden at røre alt for meget. Smag til med salt og friskkværnet peber - og godt med citronsaft.
Skær broccolien ud i små buketter - gerne med masser af stok på. Varm en stor pande godt op, tilsæt lidt olie og steg broccolibuketterne til de har taget en smule farve og er blevet møre med bid. Ca. 3-4 min.
Krydr buketterne med salt, friskkværnet peber og den revne citronskal fra før.
Hæld vandet fra perlebyggen og tilsæt et godt skud olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret perlebyggen i bunden af en tallerken med broccoli og makrel ovenpå.
Slut af med at drysse godt med klippet karse over retten.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()