0
Grov salat med sødkartoffel, broccoli, mormordressing og bagt kuller

Grov salat med sødkartoffel, broccoli, mormordressing og bagt kuller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet uden skind
1 min.
Kuller

Start med at tænde ovnen på 220 grader og tag fisken ud af køleskabet. 

Krydr fisken grundigt med salt og peber, læg den med skindsiden op, i et smurt ildfast fad, der er stor nok til at fiskestykkerne ikke lægger oven i hinanden. Kom folie henover fadet og sæt det til side til senere - ikke på køl.

søde kartoflerras el hanout
4 min.
Søde kartofler

Skræl de søde kartofler og skær dem i samme størrelse som grove pommes frites.

Vend dem med lidt god olivenolie, krydderiblandingen og lidt salt. Kom det hele op i et stort ildfast fad, med god plads, og sæt det i ovnen. Lad de søde kartofler bage til de har taget farve og er blevet møre - ca. 25 min.  

citronfløde
10 min.
Mormordressing

Riv citronen fint og gem skallen til senere. Smag fløden til med saften fra citronen, salt og friskkværnet peber - den skal være godt syrlig. Pisk evt let med en gaffel, så fløden begynder at tykne let. Sæt den syrnede fløde til side til senere.

bredbladet persillebroccoli
15 min.
Kuller

Skru ovnen ned på 180 grader og sæt fadet med fisk ind i bunden af ovnen. Bag dem i ca. 10 - 12 min til fisken er mælkehvid og gennemstegt.

Skær det groveste af stokken på broccolien væk. Snit herefter broccolien i tynde skiver, så tyndt som du overhovedet kan med en skarp kniv. Brug evt. et mandolinjern, hvis du ejer sådan et. Lad gerne broccolistykkerne trække i iskoldt vand ca. 5 min - det gør dem sprødere. Dræn herefter broccolistykkerne og kom dem op i en skål og krydr med lidt af citronskallen fra før.

Skyl persillen og hak den super fint - både blade og de tyndeste stængler. Vend persillen sammen med broccolien.

25 min.
Anretning

Når kulleren er færdig, plukker du den ud i store stykker. Vend broccolisalaten sammen den syrnede fløde og kom stykker af bagt kuller ved. Anret sammen med de bagte søde kartofler.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?