Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom sorghum i en gryde med rigeligt, koldt vand og lidt salt, og kog i ca. 15-20 min. Dræn vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte et par min.
Bred ærterne ud på en tallerken, så de kan tø op, hvis de ikke er helt optøet endnu.
Kog æggene i en gryde i ca. 6-7 min. i rigeligt vand, til de er smilende, og stop kogningen i koldt vand bagefter.
Rist valnødderne på en tør pande i ca. 2-3 min., til de er gyldne.
Skræl rødbederne, og skær dem i mundrette stykker.
Tør panden af, tilsæt en smule olivenolie, og steg rødbederne ved mellemhøj varme ca. 15-20 min., til de har taget farve og er møre. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hak valnødderne med en kniv, mens rødbederne steger.
Fjern de yderste 2-3 blade på salaten, og kassér dem. Skær salaten ud i både, og skyl dem forsigtigt i iskoldt vand.
Pluk mynten ud i blade, og skær dem igennem 1-2 gange med en skarp kniv.
Smør en god klat flødeost ud i bunden af en dyb tallerken.
Smag sorghum til med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber. Vend sorghum, mynte, rødbeder, salat og ærter sammen i en stor skål. Og anret salaten ovenpå flødeosten.
Del æggene i halve, husk at krydre dem, og anret dem ovenpå. Slut af med at drysse valnødder over.
Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.
Kundekommentarer ()