Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær spidskålet ud i store både, og agurken i små tern. Hak løvstikken groft, både blade og stilke. Pil hvidløget, og hak det fint.
Kom agurketernene op i en skål, og vend dem med masser af citronsaft og et godt skud friskkværnet, sort peber.
Varm en gryde op ved mellemhøj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg kålen på skærefladerne stille og roligt i 5-7 min. i alt, til den har taget godt med farve, og er blevet mør. Krydr med lidt salt.
Sæt en kasserolle over ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Dræn bønnerne, og kom dem op i kasserollen samme med de hakkede hvidløg. Lun godt igennem, og pas på, at hvidløget ikke tager farve. Smag til med salt og friskværnet, sort peber.
Pluk makrellen ud i store, grove stykker.
Smør en god skefuld hytteost ud i bunden af en dyb tallerken. Anret bønner, spidskål, agurketern og plukket makrel ovenpå. Slut af med at komme hakket løvstikke og et par dråber olivenolie over retten.
Kundekommentarer ()