0
Grov salat med stegte spidskål, hvide bønner og røget makrel

Grov salat med stegte spidskål, hvide bønner og røget makrel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

agurkhvidløgløvstikkecitronspidskål
1 min.
Ordn grøntsagerne

Skær spidskålet ud i store både, og agurken i små tern. Hak løvstikken groft, både blade og stilke. Pil hvidløget, og hak det fint.

Kom agurketernene op i en skål, og vend dem med masser af citronsaft og et godt skud friskkværnet, sort peber.

spidskål
5 min.
Steg spidskål

Varm en gryde op ved mellemhøj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg kålen på skærefladerne stille og roligt i 5-7 min. i alt, til den har taget godt med farve, og er blevet mør. Krydr med lidt salt.

hvide bønner
15 min.
Lun bønnerne

Sæt en kasserolle over ved mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Dræn bønnerne, og kom dem op i kasserollen samme med de hakkede hvidløg. Lun godt igennem, og pas på, at hvidløget ikke tager farve. Smag til med salt og friskværnet, sort peber.

røget makrelfilet
20 min.
Pluk makrellen

Pluk makrellen ud i store, grove stykker.

løvstikke
25 min.
Anretning

Smør en god skefuld hytteost ud i bunden af en dyb tallerken. Anret bønner, spidskål, agurketern og plukket makrel ovenpå. Slut af med at komme hakket løvstikke og et par dråber olivenolie over retten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?