0
Grove deller af laks med råkost, ramsløg og creme fraiche

Grove deller af laks med råkost, ramsløg og creme fraiche

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

quinoa
1 min.
Kog quinoaen

Start med at komme quinoa i en kasserolle og dæk rigeligt med vand. Kom lidt salt i og kog ca. 15 min stille og roligt under låg. Lad herefter quinoaen trække i vandet til servering.

ægASC laks med skindkapers
3 min.
Lav dellerne

Skær skindet af fisken og skær den ud i små tern på ca. 1x1 cm med en skarp kniv. Hak ternene en enkelt gang igennem med kniven. Kom kødet op i en skål sammen med lidt salt, og rør det grundigt rundt.

Hak 6-8 kapers pr. kuvert, og kom dem op til fiskekødet sammen med æggene. Rør løst rundt med en ske, til ægget lige nøjagtigt er optaget i farsen, og kom så ca. 1 strøget spsk. mel pr. kuvert ned i skålen. Krydr med lidt friskkværnet peber, og rør melet ud i farsen. Steg evt. en lille klat, og smag farsen til, hvis du er usikker på salt mængden.

10 min.
Steg dellerne

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme. Tilsæt en god sjat olivenolie og/eller en god klat smør. Form dellerne med en ske og din hånd, og steg dem gyldne og sprøde på begge sider i 4-5 min. i alt.

glaskålskalotteløgramsløgcitron
20 min.
Lav råkost

Skræl glaskål og skær det i små tern.

Hak skalotteløget super fint med en skarp kniv.

Snit ramsløgene i tynde strimler.

Bland ramsløg, glaskål og skalotteløg med masser af fintrevet citronskal og et par dråber olivenolie.  

creme fraiche 18%
30 min.
Anretning

Anret deller på en tallerken sammen med drænet quinoa, råkost og en god klat creme fraiche. Kom evt en skive citron ved.

Velbekomme!

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?