0
Grydestegt fennikel med krydret bønnemos og appelsinmarineret gulerodssalat

Grydestegt fennikel med krydret bønnemos og appelsinmarineret gulerodssalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

FennikelGryde
1 min.
Steg fennikel

Start med at skære fennikel i tykke både. Læg dem med skærefladen ned i en gryde. Tilsæt vand, så bunden lige er dækket og kom ligeledes ca. 2 spsk olivenolie ned i gryden. Krydr med salt og friskkværnet sort peber og lad dem dampe under låg ca. 4-5 min. ved mellem varme. Fjern så låget og lad dem simre videre stille og roligt indtil vandet er dampet væk og det har fået en flot stegeflade ved at stege i olien. Ca. 15 min i alt. Når de begynder at stege må du ikke røre for meget ved dem - lad dem ligge og hold blot øje med at de ikke branker.

appelsindildfrøkasserolle
5 min.
Lav marinade

Halvér appelsin. Til marinaden skal du bruge halvdelen af den mængde appelsin, du har modtaget. Læg den anden halvdel til side til gulerodssalaten. Pres saften ud i en skål. Du skal bruge ca. 1 spsk. saft pr. kuvert.

Kom 1 spsk. pr. kuvert ned i en kasserolle. Kom 1 god tsk. honning pr. kuvert og dildfrøene ned i. Giv det et kort opkog og pisk ca. 1 spsk. pr. kuvert olivenolie ned i gryden, så du får en marinade. Smag på den og juster evt. med mere appelsinsaft eller olivenolie - den skal være sød og syrlig.

Hak dilden fint, både stilke og blade og vend ned i marinaden.

cannellinibønnerras el hanoutkasserolle
20 min.
Lav bønnemosen

Dræn bønnerne og kom dem op i en kasserolle, sammen med et godt skud olivenolie og krydderblandingen. Krydr med lidt salt og friskkværnet sort peber og varm det hele godt igennem. Mos herefter bønnerne groft med en gaffel eller piskeris.

farvede gulerødderappelsinmandler
25 min.
Lav gulerodssalat

Skær gulerødderne i tynde bånd med en tyndskræller. Hak mandlerne med en kniv. Skær den resterende appelsin ud i mundrette stykker.

Vend gulerodsbånd, mandler og appelsin sammen med marinaden.

35 min.
Anretning

Anret en god klat bønnepure på en tallerken med de grydestegte fennikel ovenpå. Kom gulerodssalten på siden.

Velbekomme! 

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?