0
Grydestegt knoldselleri med kotelet, krydret spinat og kærnemælk

Grydestegt knoldselleri med kotelet, krydret spinat og kærnemælk

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleri
1 min.
Knoldselleri

Skræl knoldselleriet med en kartoffelskræller. Skær det ud i grove stykker på ca. 3x3 cm. Find en stor gryde, og kom selleristykkerne ned i gryden. Det er vigtigt, at alle stykkerne rører ved bunden og ikke ligger ovenpå hinanden. Laver du mad til 4 personer, kan du med fordel gøre det i to store gryder.

Tilsæt vand, så stykkerne er ca. halvt dækkede. Kom ligeledes et generøst skud olivenolie, salt og friskkværnet peber ned til selleristykkerne. Læg låg på gryden, og lad dem koge stille og roligt i ca. 5-7 minutter. Fjern så låget, og kog videre indtil alt vandet er fordampet, og stykkerne begynder at stege. Lad dem tage godt med farve, uden at du rører ved dem. Træk herefter gryden af blusset, og lad den stå til senere.

babyspinatkærnemælkza'atar
5 min.
Spinat

Skyl spinaten grundigt, og fjern de aller groveste stilke.

Varm en pande op ved mellem varme, og tilsæt en smule olivenolie. 

Kom spinaten på panden, og sauter den kort i ca. 1-2 min., til den er faldet en smule sammen. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel gøre det over to gange.

Kom spinaten op i en skål, og vend krydderiblandingen op i. Tilsæt også et par dråber olivenolie og kærnemælken. Smag til med salt og friskkværnet peber.

skalotteløg
15 min.
Skalotteløg

Skræl skalotteløget, og snit det super fint med en skarp kniv.

 

kotelet af gris
20 min.
Kotelet

Rengør panden fra før med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen ved mellem varme med en smule olie.

Krydr koteletten grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg den først 3-4 min. på den ene side, og derefter 3-4 min. på den anden side.

30 min.
Anretning

Anret knoldselleri på en tallerken, og drys de finthakkede skalotteløg ud over. Kom kotelet og spinat på tallerkenen, og kom noget af kærnemælken fra skålen henover.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?