Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl blomkålen, og skær den ud i mundrette buketter. Husk også at bruge stokken. Skræl løgene, og snit dem fint.
Sæt en stor gryde over ved mellemhøj varme, og tilsæt en smule olie. Steg først løgene i 4-5 min., til de er møre, og har taget en smule farve i kanterne.
Tag så løgene op af gryden, og tilsæt lidt ny olie. Steg blomkålsbuketterne, til de tager farve i kanterne. Tag ca. 1/2 af blomkålen op af gryden, og gem den til senere.
Kom så linser, krydderblanding, løg og kokosmælk op i gryden. Tilsæt vand til gryden - samme mængde vand som kokosmælken.
Kog stille og roligt under låg i ca. 15 min., til linser og blomkål er helt møre.
Skyl æble og bladselleri, og skær begge dele i små tern.
Blend suppen helt lind og cremet, og smag til med lidt salt. Justér evt. konsistensen med lidt vand, hvis suppen er for tyk.
Anret suppen i en dyb tallerken, med de resterende blomkålsbuketter, æble og bladselleri.
Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.
Kundekommentarer ()