0
Røde linser med sprængt ungdyrbryst, spidskål og tomat

Røde linser med sprængt ungdyrbryst, spidskål og tomat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
røde splitlinser
1 min.
Linser

Start med at sætte linserne over i den dobbelte mængde, letsaltet vand. Bring dem i kog, skum vandet og og lad dem simre stille og roligt under låg i ca. 40 min til de er møre og kogt sammen. Rør i gryden engang imellem og spæd til med vand, hvis gryden er ved at koge tør - men tænk over at linserne til sidst skal være blevet til en tyk grød.

sorte Leccino oliven, uden stensmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktail
5 min.
Ungdyrbryst

Tag brystet op af posen. Kom den medfølgende fond over i en skål og gem til senere. Skær brystet ud i grove firkanter - ca. 3x3 cm.

Kom kødet op i en gryde.

Del tomaterne på midten og tilsæt til gryden. Tilsæt også et par spsk af fonden, et par spsk god olivenolie og oliven til gryden. 

Sæt gryden til side til senere.

spidskål
15 min.
Spidskål

Skær spidskålet op i grove stykker og kom det op i en stor gryde. Tilsæt den resterende fond og krydr med salt op friskkværnet peber. Damp kålen under låg et par minutter - blot så den falder en smule sammen, men beholder bidet. 

Hæld herefter væsken væk, men lad kålen stå under låg i gryden til anretning.

 

 

25 min.
Ungdyrbryst

Sæt gryden med ungdyrbryst over ved mellem varme og varm det godt igennem. Ca. 5 minutter, så tomaterne giver en smule efter og det hele er gennemvarm. Smag til med salt og friskkværnet peber - men vær opmærksom på at kødet er krydret på forhånd.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Hæld det resterende vand fra linserne, tilsæt et godt skud olivenolie og godt med fintrevet ost. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret flækærterne i en dyb tallerken med spidskål og bryst henover.

Slut af med lidt revet parmesan.

Velbekomme!

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?