Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl løg og ingefær, og skær begge dele i tynde skiver.
Skrub gulerødderne, fjern toppen, og skær gulerødderne i tern.
Varm en stor gryde op ved mellemvarme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér løg, ingefær og ca. 2/3 af gulerodsternene. Når grøntsagerne begynder at tage en smule farve i kanterne, tilsætter du krydderblandingen, og lader den stege lidt med. Tilsæt evt. en smule mindre, hvis du laver mad til 1 person. Tilsæt så kokosmælk og samme mængde vand, og lad det hele simre under låg i ca. 20 min., til grøntsagerne er helt møre. Tilsæt kun kokosmælk og ingen vand, hvis du laver mad til 1 person.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Rist de resterende gulerodstern i en smule olivenolie på en pande.
Hak nødderne, snit bladbeder fint, og bland begge dele med gulerødderne.
Blend suppen helt lind, og smag til med salt. Anret den rygende varm i dybe tallerkener med ris og topping.
Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.
Kundekommentarer ()