0
Gulerodssuppe med ingefær, cashewnødder, kokosmælk og ris

Gulerodssuppe med ingefær, cashewnødder, kokosmælk og ris

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam, Nødder, Soya, Jordnødder, Cashewnødder, Gluten

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ingefærløgkokosmælkgaram masalagulerødder
1 min.
Suppen

Skræl løg og ingefær. Skær begge dele i tynde skiver.

Skrub gulerødderne, fjern toppen og skær gulerødderne i tern.

Varm en stor gryde op ved mellemvarme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter løg, ingefær og ca. 2/3 af gulerodsternene. Når grøntsagerne begynder at tage en smule farve i kanterne, tilsætter du krydderblandingen, og lader den stege lidt med. Tilsæt evt. en smule mindre, hvis du laver mad til 1 person. Tilsæt så kokosmælk og samme mængde vand, og lad det hele simre under låg i ca. 20 min., til grøntsagerne er helt møre. Tilsæt kun kokosmælk og ingen vand, hvis du laver mad til 1 person.

ris, basmati
10 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

cashewnødderbladbeder
15 min.
Topping

Rist de resterende gulerodstern i en smule olivenolie på en pande. 

Hak nødderne, og snit bladbeder fint. Bland begge dele med gulerødderne.

25 min.
Anretning

Blend suppen helt lind, og smag til med salt. Anret den rygende varm i dybe tallerkener med ris og topping. 

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?