
Snit de skrællede gulerødder i grove tern og hak løg og hvidløg ligeså. Sauter først de 2 slags løg i lidt olie til de er klare. Kom gulerødderne ved og rist yderligere 3-5 min. Kom chili, fond, kokosmælk og ingefær (frisk ingefær kan evt. erstattes af 1 tsk. stødt ingefær) ved, krydr med salt og peber og læg låg på. Lad det småkoge ca. 20 min. til rødderne er godt møre og blend så suppen helt glat med en stavblender. Smag til med citronsaft, salt og peber og server med godt groft brød og evt. et drys hakkede krydderurter til.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften