0
Gulerodssuppe med saltsyltet citron, harissa & ovnbagt skærising

Gulerodssuppe med saltsyltet citron, harissa & ovnbagt skærising

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

citron
1 min.
Saltsyltet citron

Skyl citronen, og skræl skallen af med en tyndskræller (kun det gule, det hvide skal ikke bruges). Skær skallen i så fine strimler som muligt, brug evt. et juliennejern. Læg strimlerne i en lille skål, tilsæt 1/2 tsk. fint salt og saften fra citronen, og lad det trække til senere. 

harissagulerøddercreme fraiche 38%hvidløggrøntsags bouillonskalotteløg
5 min.
Gulerodssuppe:

Skræl gulerødder, pil skalotteløg og hvidløg, og del dem i rustikke stykker.

Kom grøntsagerne i en gryde, og rist dem af i god olivenolie, til de begynder at få let farve. Krydr med salt, peber og halvdelen af harissaen. Tilsæt vand (2,5-3 dl pr. person) og urtebouillon, kog op under omrøring, og lad suppen simre i 20 min.

Blend suppen til en cremet konsistens med halvdelen af creme fraichen. Sigt evt. suppen, og smag den til med salt og peber samt lidt af saften fra de syltede citroner.

skærisingfilet uden skindcitron
30 min.
Fisk:

Rul fisken til paupietter (se video ovenover), som egentlig bare er et fint fransk ord for en fiskefilet, der er rullet sammen. Rul fileterne fra den tykke til den tynde ende, og kom dem i et ovnfast fad smurt med lidt god olivenolie. Krydr med salt og lidt af det syltede citron, og sæt fadet i en 165 grader varm ovn i 8-10 min.

creme fraiche 38%koriandercitron
45 min.
Anretning:

Som vist på billedet med fisk, det sidste citron, creme fraiche samt plukket koriander på toppen. Tilføj evt. mere harissa efter behov.

 

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?