0
Gulerods/tomatsuppe med krydret pølse, orange linser og solsikkekerner

Gulerods/tomatsuppe med krydret pølse, orange linser og solsikkekerner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

røde linserMiddelhavs krydderigulerødderflåede og hakkede tomatersalame ventrizina piccante
1 min.
Gulerødder

Skræl alle gulerødderne, og læg den ene halvdel til side til senere.

Den anden halvdel skærer du i stykker på ca. 2x2 cm. Skær også salamien i små tern.

Find en stor gryde frem, og rist først salamistykkerne af ved mellem varme i ca. 3-4 min., til de har taget lidt farve. Tag dem op, og gem til senere.

Kom så gulerodsstykker, linser, hakkede tomater og krydderblanding ned i gryden. Tilsæt ca. 1/2 dl vand pr. kuvert, og kog stille og roligt under låg i ca. 25 min. Tilsæt løbende lidt vand, hvis suppen bliver for tyk.

gulerøddersolsikkekernersquash
10 min.
Solsikkekerner

Skær de resterende gulerødder i mundrette bider.

Find en stor pande frem, og rist solsikkekernerne uden fedtstof i ca. 2-3. min., til de har taget lidt farve. 

Tag kernerne af panden, tilsæt lidt olivenolie, og steg gulerødderne til de har taget godt med farve, og er møre med bid. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Skær squashen i store tern.

25 min.
Suppen

Blend suppen helt lind med en stavblender, og justér med lidt vand, så den får den rigtige konsistens.

Smag til en sidste gang med salt, friskkværnet peber og lidt olivenolie.

30 min.
Anretning

Anret suppen rygende varm i en dyb tallerken, og drys med ristet salami, stegte gulerødder, solsikkekerner og squash.

Bonusinfo

Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.

Bonusinfo

Middelhavs-krydderi indeholder:

  • Fennikel frø 44%
  • Koriander frø 40%
  • Merian 5%
  • Cayenne 5%
  • Stjerneanis 5%
  • Safran 1%

Næringsindhold pr. person:

Energi:
816 kcal
Fedt:
43,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,8 g
Kulhydrat:
59,2 g
heraf sukkerarter:
21,4 g
Kostfibre:
11,3 g
Protein:
40,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?