0
Gulerods/tomatsuppe med krydret pølse, orange linser og solsikkekerner

Gulerods/tomatsuppe med krydret pølse, orange linser og solsikkekerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
orange linserMiddelhavs krydderigulerødderflåede og hakkede tomatersalame ventrizina piccante
1 min.
Gulerødder

Start med at skrælle alle gulerødderne. Læg herefter den ene halvdel til side til senere.

Den anden halvdel skærer du i stykker på ca. 2x2 cm. Skær også salamien i små tern.

Find en stor gryde frem og rist først salamistykkerne af, ved mellem varme, til de har taget lidt farve - ca. 3-4 min. Tag dem op og gem til senere.

Kom så gulerodsstykker, linser, hakkede tomater og krydderblanding ned i gryden. Tilsæt ca. 1/2 dl vand pr kuvert og kog stille og roligt under låg i ca. 25 min. Tilsæt løbende lidt vand, hvis suppen bliver for tyk.

gulerøddersolsikkekernersquash
10 min.
Solsikkerkerner

Skær de resterende gulerødder i mundrette bider.

Find en stor pande frem og rist solsikkekernene en smule - uden  fedtstof. Blot til de har taget lidt farve, 2-3 min.

Tag kernerne af panden, tilsæt lidt olivenolie og steg gulerødderne til de har taget godt med farve og er møre med bid. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Skyl squashen og skær den i store tern.

25 min.
Suppen

Blend suppen helt lind med en stavblender og juster med lidt vand, så den får den rigtige konsistens. Smag til en sidste gang med salt, friskkværnet peber og lidt olivenolie.

30 min.
Anretning

Anret suppen rygende varm i en dyb tallerken og drys med ristet salami, stegte gulerødder, solsikkerkerner og squash.

Velbekomme!

Bonusinfo

Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.

Bonusinfo

Middelhavs-krydderi indeholder:

  • Fennikel frø 44%
  • Koriander frø 40%
  • Merian 5%
  • Cayenne 5%
  • Stjerneanis 5%
  • Safran 1%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?