0
Gulerødder stegt med za'atar, kyllingebryst og avocado

Gulerødder stegt med za'atar, kyllingebryst og avocado

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
za'atarkyllingebryst uden skind
1 min.
Kylling

Tag kyllingebrystet ud af køleskabet, dub det tør med et stykke køkkenrulle og vend det med en smule af za'atar krydderiet og lidt salt.

Læg det til side til senere - ikke på køl.

gulerødder
10 min.
Gulerødder

Skrub gulerødderne grundigt eller skræl dem hvis nødvendigt. Skær dem i stykker på 5-6 cm og steg dem på en godt varm pande til de har taget godt med farve og er blevet møre, med bid. Ca. 5-10 min. Et par minutter inden gulerødderne er færdige, tilsætter du resten af krydderblandingen og lidt salt.

Kom gulerødderne op i en skål med låg på og hold dem lune til senere.

koriander
15 min.
Koriander

Skyl korianderen og dryp den godt af. Pluk bladene af stilken og hak derefter stilkene fint med en skarp kniv. Vend både blade og de hakkede stilke op i gulerødderne.

kyllingebryst uden skind
17 min.
Kylling

Varm en pande godt op og steg kyllingebrystet ved mellem varme i en smule olie. Steg det til det har taget godt med farve - ca. 5-6 min. Vend herefter brystet og steg det videre på den anden side i ca. 5 min. 

Tag herefter brystet på på et skærebrædt og halvér det på langs. Hvis brystet skal have en smule mere tilberedening kan du stege det på skærefladen et par minutter.

30 min.
Anretning

Halvér avocadoen og tag kødet ud i grove stykker med en ske. Anret gulerødderne på en tallerken med avocadostykkerne iblandt og slut af med en god klat yoghurt til. Kyllingen anretter du ved siden af gulerødderne.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?