0
Gyros-burgere i pita med tzatziki
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
  1. Kødet blandes med mezze-krydderiet. 
    Pres 1/2 - 1 fed hvidløg pr. person ned i kødet, og riv 1/4 løg pr. person ned til kødet også.
    Krydr med salt og peber, og ælt godt igennem.

  2. Kødet formes til to meget flade "burgere" pr. person.

  3. Ovnen tændes på 200 grader.

  4. Salaten skylles og snittes.

  5. Tomaterne skæres i tynde skiver.

  6. Agurken rives groft. 
    Pres så meget væde som muligt ud af agurken med hænderne, og bland den i yoghurten sammen med 1/4 fed hvidløg pr. person og 2 tsk olivenolie pr person, samt salt og peber.

  7. Bøfferne steges, og pitabrødene lunes i ovnen.
30 min.

Servér tzatzikien sammen med pitabrødene, tomaterne, salaten og bøfferne.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?