0
Hakkebøf med bacon, ærter francaise & estragonsauce

Hakkebøf med bacon, ærter francaise & estragonsauce

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartoffelkompot

Skræl kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 15-20 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Mos dem groft, og smag til med salt og peber.

skysovsestragon
10 min.
Hakkebøffer & estragonsovs

Form kødet til 1,5 cm høje bøffer. Krydr dem med salt og sort peber, og steg dem på en pande i neutral olie, til de er netop gennemstegte (ca. 5-6 min. på hver side). Kom en smule vand (eller hvid- eller rødvin) på panden, og lad det koge næsten væk. Tilsæt sovsen, og lad den koge igennem sammen med bøfferne i 2-3 minutter. Tag bøfferne op, og hold dem lune, mens du pisker et par gode klatter koldt smør i sovsen. Pluk og hak estragon (gem lidt til pynt), og tilsæt det til saucen. Smag til med salt og peber.

bacon i ternskalotteløgærter, frosthjertesalat
20 min.
Ærter francaise

Steg bacon i tern sprødt på en pande sammen med pillede og fintsnittede skalotteløg. Tilsæt nu ærter, en lille klat smør samt 1/2 dl vand. Sving det hele rundt et par gange, indtil vandet er fordampet igen. Skyl og tør salaten i en salatslynge. Snit den fint, og vend den i de varme ærter. Smag til med salt og peber.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet - pynt med lidt estragon.

Bonusinfo

Til orientering om sovsens farve:

Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. V
i foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?