Chimichurri: En grøn salsa, der er fantastisk at dyppe grillet kød i. I Argentina, hvor denne sauce stammer fra, serverer man aldrig kød uden en skål Chimichurri på siden!
Skrab/skrub eller skræl jordskokkerne, og kog dem i vand med godt med salt i ca. 15 min.
Dræn vandet fra, og lad jordskokkerne trække i 5 min.
Skær dem i skiver, og kom dem i en stor skål.
Drys straks med salt og peber, og vend rundt.
Skyl persillerødderne, og skræl dem. Del dem på langs i grove mundrette stykker.
Rør en dressing sammen af sennep og lidt god eddike (fx rødvinseddike eller balsamico). Derefter piskes dobbelt mængde af din bedste olivenolie deri samt ca. halvdelen af chimichurrikrydderierne. Pluk, skyl og hak persillen, og vend den i dressingen.
Smag dressingen til med salt, peber og lidt sukker.
Rør det hakkede kød med det sidste chimichurrikrydderi samt lidt salt.
Form det hakkede kød til 1 eller 2 hakkebøffer pr. person, og vikl en skive bacon omkring. Gør den evt. fast med en (træ) tandstikker, en kødnål eller lidt køkkengarn.
Steg bøfferne på en pande i smør og olie sammen med pastinakker i 2-3 minutter på hver side.
Pil og snit imens rødløg, så fint du kan.
Som vist på billedet. Vend de stegte persillerødder sammen med de lune jordskokker, de snittede rødløg og persille chimichurri.
Chimichurri krydderi indeholder:
25% Tørret oregano, 25% spidskommen, 20% korianderfrø, 10% sort peber, 10% paprika flager, 10% chili flager
Kundekommentarer ()