Kød: Form kødet til ca. 2 cm høje hakkebøffer. Krydr dem med salt og sort peber og steg dem på en pande i lidt neutral olie og smør til de er lige lidt mindre end gennemstegte (ca. 4-5 min. på hver side). Lige før de er færdige kommes et par generøse klumper kold smør på panden sammen med plukkede salvie blade, som steges med, mens du drypsteger kødet med salviesmørret i et minuts tid. Tilsæt nu de hakkede skalotteløg og hvidløg og lad det stege med i et minut. Kom det hele (inkl. fedtstof) i et ildfast fad og hold det lunt, mens du laver gnocchi.
Gnocchi: Kom de rå gnocchi på den varme pande, hvor du stegte bøfferne sammen med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 minutter til de er gyldne og lækre. Riv broccoli på et mandolinjern i 2-3 mm tykke skiver (du kan godt rive det meste af stænglen med) og kom det på panden sammen med gnocchi’erne. Kom al væden og fedstoffet fra bøfferne ved og steg videre i et minut - riv nu halvdelen af parmesanen i og vend rundt. Smag til med salt og peber og servér.
Anretning: Som vist på billedet - og riv resten af parmesanosten henover retten.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()