0
Hakkebøf med papas arrugadas & mojo verde

Hakkebøf med papas arrugadas & mojo verde

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Spansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Papas arrugadas/salte kartofler:

Skyl kartoflerne grundigt, læg dem med skræl i en gryde med 2 dl groft salt og 2 dl vand. Kog dem ved svag varme i 18-20 minutter, indtil de er møre. Hvis der stadig er vand i gryden, hældes det fra, og gryden sættes over varmen igen. Kartoflerne vil begynde at blive hvide af salt og rynkede. Lad dem tørre helt. 

hvidløghakket oksekødAlbondigas krydderi
10 min.
Hakkebøffer:

Form kødet til ca. 1,5 cm høje hakkebøffer. Krydr dem med salt og sort peber, og steg dem på en pande i lidt neutral olie, til de er lige lidt mindre end gennemstegte (ca. 4-5 min. på hver side). Lige før bøfferne er færdige, kommes et par generøse klumper koldt smør på panden sammen med lidt finthakket hvidløg og 2/4 af krydderiblandingen. Drypsteg kødet med smørret i et minuts tid, til bøfferne netop er en my fra at være gennemstegt. De må gerne være pink indeni og ikke tørre.

mandlerflåede og hakkede tomaterskalotteløghvidløgAlbondigas krydderi
15 min.
Mandel-safran tomatsauce

Hak mandlerne fint. Kom en 1/4 af krydderiblandingen samt de sidste hakkede hvidløg og skalotteløg på panden, hvor du stegte hakkebøfferne. Rist igennem med en lille klump frisk smør og de hakkede mandler i et par minutter. Kom de flåede og hakkede tomater ved sammen med lidt vand (ca. den halve mængde vand i forhold til tomat), og lad saucen simre under låg i 5-10 minutter ved svag varme. Smag saucen til med salt, sukker og sort peber. Kom hakkebøfferne på panden med tomatsaucen, og lad dem småsimre i et par minutter.

grøn peberfrugtkorianderhvidløgAlbondigas krydderieddike
20 min.
Mojo verde:

Skær alt frugtkødet fra de grønne peberfrugter. Skær det i mindre stykker, og kom det i en høj blender med grofthakket koriander (inkl. stilkene), 1-2 fed hvidløg, den sidste 1/4 af krydderiblandingen, 3-4 spiseskefulde olivenolie og lidt god, lys eddike. Blend det hele til en homogen glat masse. Smag til med salt og peber samt evt. en smule honning eller sukker. 

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet, drysset med de sidste blade koriander.

Bonusinfo

Albondigas krydderi indeholder:

40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?