0
Hakkebøf med salat af grønne bønner og radiser

Hakkebøf med salat af grønne bønner og radiser

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grill

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kartofler

Skrab/skrub kartoflerne, og kog dem i vand med godt med salt i ca. 15 min. Dræn vandet fra, og lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Skær dem i skiver, og kom dem i en stor skål. Drys straks med salt og peber, og vend rundt.

dijon sennepsaltede kaperspurløg
5 min.
Dressing

Rør en dressing godt sammen af sennep og lidt god eddike (fx rødvinseddike eller balsamico). Derefter piskes dobbelt mængde af din bedste olivenolie deri.

Udvand kapers i 2-3 min. i en sigte under rindende koldt vand. Hak kapers groft, og rør dem i dressingen sammen med plukket, skyllet og hakket purløg.

Smag dressingen til med salt, peber og lidt sukker.

radisersalatgrønne bønner
10 min.
Salat

Soignér radiserne, skær dem i tynde skiver på et mandolinjern (pas på fingrene), og kom dem i en skål med isvand i 10 min. sammen med plukket salat.

Dræn salat og radiser, slyng dem tørre i en salatslynge, og kom begge dele op i skålen til de kogte kartofler.

Nip de grønne bønner, og kog dem i 7-10 min. i rigeligt, godt saltet vand.

Kom de kogte bønner i en sigte, og køl dem af under den kolde hane. Lad dem dryppe af.

Kom bønnerne i skålen til kartofler, salat og radiser, og vend det hele med dressingen. Smag til med salt og peber.

25 min.
Kød:

Form kødet til 1,5 cm høje bøffer. Krydr dem med salt og sort peber og grill eller steg dem på en pande til de er netop gennemstegte (ca. 5-6 min. på hver side).

35 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Nb. billedet viser retten med pølser - du får hakket kød til en hakkebøf.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.