0
Hakkebøf på crouton med svampesauce
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrab/skrub kartoflerne og halvér dem. Kog dem derefter i vand med salt i 8-10 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør og lidt olivenolie samt salt og peber til gryden. Læg låg på igen og ryst rundt. Kom kartoflerne i et ildfast fad med bagepapir i bunden, kom fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader, til de er gyldne og sprøde. Vend med finthakket skalotte- og purløg (brug det halve af hver her!) og server straks.

Kød: Form kødet til ca. 2 cm høje hakkebøffer. Krydr dem med salt og sort peber og steg dem på en pande i lidt neutral olie og smør, til de er lige lidt mindre end gennemstegte (ca. 4-5 min. på hver side). Lige før de er færdige, kommes et par generøse klumper koldt smør på, så du kan drypstege kødet med smørret i et minuts tid. Del manitobabollen og steg halvdelene på panden, mens bøfferne trækker i et ildfast fad og holdes lune.

Svampesauce: Rens og skyl svampene grundigt. Del dem i mindre stykker. Rist dem af på panden, hvor du stegte kødet, sammen med det sidste finthakkede skalotteløg og med hakket hvidløg. Krydr generøst med salt og peber, tilsæt fløde og kog igennem til, saucen begynder at blive cremet. Vend det sidste purløg i saucen og smag til med salt og peber - og server straks.

Anretning: Som vist på billedet med kartofler i en skål ved siden af.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?