0
Hakkebøf provencale med linguine og stegte courgetter

Hakkebøf provencale med linguine og stegte courgetter

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pinjekerner
1 min.
Pinjekerner:

Kom pinjekernerne i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie og drys med fint salt. Bag i ovnen til de gyldne og hak dem groft.

hakket oksekødhvidløgbasilikum
10 min.
Hakkebøffer:

Form det hakkede kød til bøffer, der er ca. 1,5 cm høje. Gnid salt og sort peber ind i bøfferne, og steg dem i halvt olie og halvt smør i ca. 3 min. på hver side, til de er lige lidt under gennemstegt. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Kom det på panden sammen med 2-3 klumper frisk smør og basilikumstilkene (gem bladene til senere), og lad smørret bruse af. Steg til hvidløgsskiverne er nøddebrune og sprøde. Tag bøffer og hvidløg fra på en tallerken, og hold det lunt! (gem pande og fedtstof til grøntsager.)

grøn courgettesmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktail
20 min.
Provencale grøntsager:

Skyl og skær courgette i 3-4 mm tykke skiver. Drys med lidt fint salt, og lad dem salte 10-15 minutter. Dup dem tørre på lidt køkkenrulle, og steg dem gyldne på panden i fedtstoffet, hvor du stegte bøfferne. Når de er gyldne, krydres med lidt salt og peber, og der tilsættes halve eller kvarte skyllet tomater - giv tomaterne 2 minutter sammen med courgetterne.

linguine
25 min.
Pasta

Kog pastaen efter anvisningen på pakke i rigeligt godt saltet vand (Vandet skal smage saltet som Middelhavet, siger italienerne)

30 min.
Anretning:

Vend pasta og grøntsager sammen med plukket og hakket basilikum, ristede pinjekerner og revet parmesan og anret som vist.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?