Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak mandlerne, og rist dem i lidt olie på en pande. Når de er gyldne, drysses de med lidt fint salt.
Skær kartofler ud i både, og steg dem møre og gyldne i lidt smør og olie på panden, hvor du stegte mandlerne.
Når kartoflerne er næsten møre, ristes de med 1/3 af provence-krydderierne de sidste 2-3 min.
Kom kartoflerne i en skål, og vend dem med soltørret tomat tapenade.
Skræl og skær glaskål i tynde strimler gerne på et mandolinjern.
Skær blommerne i tern. Vend dem med skårede glaskål, hakkede, ristede mandler, lidt god olivenolie og skyllet brøndkarse. Smag til med salt, sukker og sort peber.
Rør en dressing af creme fraiche og 1/3 af provence-krydderierne. Smag til med salt og lidt sukker. Lad dressingen trække ved stuetemperatur, til den skal spises.
Form hakkebøffer, og krydr med det sidste Provencekrydderi samt peber og salt. Steg bøfferne i 2-3 min. på hver side på panden, hvor du stegte kartoflerne.
Som vist på billedet.
Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener.
Kundekommentarer ()