Hak hasselnødderne groft og rist dem gyldne på en tør pande.
Kom kikærterne i en sigte, og skyl dem igennem. Lad dem dryppe af.
Skyl aspargeserne, bræk den nederste del af og skær resten i mundrette bidder.
Pil og finhak hvidløg.
Form hakkebøffer og krydr dem med halvdelen af za'atar krydderiblandingen - gem det sidste til senere. Steg bøfferne på en pande i olie og smør i 2-3 minutter på hver side. Sæt bøfferne til side og genbrug pande og fedtstof til asparges og kikærter!
Aspargeserne steges gyldne i god olivenolie på panden, hvor du stegte bøfferne. Kom det hakkede hvidløg på panden med asparges, og rist igennem et par minutter. Krydr med salt og peber. Kom en generøs klump smør på panden sammen med de drænede kikærter og lad dem riste med i 2 minutter. Smag til med salt og peber.
Som vist på billedet. Fordel hytteost på tallerkener og kom kikærter og asparges derpå. Top med de tørrede tranebær, ristede hasselnødder og en hakkedreng. Dryp god olivenolie over, og krydr med masser af sort peber samt det sidste za'atar.
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()