0
Hakkebøf stegt med za'atar dertil kikærter og grønne asparges

Hakkebøf stegt med za'atar dertil kikærter og grønne asparges

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne aspargeskikærterhvidløghasselnøddekerner
1 min.
Forberedelse

Hak hasselnødderne groft, og rist dem gyldne på en tør pande.

Kom kikærterne i en sigte, og skyl dem igennem. Lad dem dryppe af.

Skyl aspargeserne, bræk den nederste del af, og skær resten i mundrette bidder.

Pil og finhak hvidløg.

hakket oksekødza'atar
10 min.
Hakkebøffer

Form hakkebøffer og krydr dem med halvdelen af za'atar krydderiblandingen - gem det sidste til senere. 

Steg bøfferne på en pande i olie og smør i 2-3 minutter på hver side. Sæt bøfferne til side, og genbrug pande og fedtstof til asparges og kikærter!

grønne aspargeskikærterhvidløghasselnøddekerner
20 min.
Kikærter & asparges

Steg asparges gyldne i god olivenolie på panden, hvor du stegte bøfferne. Kom det hakkede hvidløg på panden med asparges, og rist igennem et par minutter. Krydr med salt og peber.

Kom en generøs klump smør på panden sammen med de drænede kikærter, og lad dem riste med i 2 minutter. Smag til med salt og peber.

hytteosttørrede tranebær
30 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Fordel hytteost på tallerkener, og kom kikærter og asparges derpå. Top med de tørrede tranebær, ristede hasselnødder og en hakkedreng. Dryp god olivenolie over, og krydr med masser af sort peber samt det sidste za'atar.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?