0
Hakkebøffer i cremet tomatsauce med fritter af søde kartofler

Hakkebøffer i cremet tomatsauce med fritter af søde kartofler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket oksekød 3-6%løghvidløgsøde kartofleragurksød paprika
1 min.
Klargøring
  1. Ovnen tændes på 220 grader varmluft.  Sæt en bageplade med bagepapir på ind for at forvarme.

  2. De søde kartofler skylles og tørres grundigt, og skæres ud som meget grove fritter.  Det er ikke nødvendigt at skrælle dem, men man kan gøre det, hvis man synes.
    Vend de søde kartofler med lidt olie og evt. lidt paprika, og bag dem i ovnen til de er møre, omkring 15-20 minutter. 
    Vend kartoflerne en gang undervejs.

  3. Kødet formes til hakkebøffer og brunes på en pande med høje sider.

  4. Imens kødet bruner, klargøres grøntsagerne:
    Agurken skylles og skæres ud til gnavegrønt.
    Løgene deles og snittes mellemfint på langs. 
    Hvidløg skæres mellemfint.
20 min.
Retten samles.
  1. Når hakkebøfferne er brunet godt af, tages de af panden og krydres med salt og peber.

  2. Løg og hvidløg steges i panden, hvor du brunede bøfferne, sammen med evt. lidt smør, til de er bløde.  
    Tomaterne hældes over løgene, og koger et par minutter.
    Så hældes fløden over, og saucen røres grundigt sammen.
    Lad simre til den tykner en smule, og smag så til med salt og peber, samt evt. en smule sukker.

  3. Læg bøfferne ned i saucen, læg låget på panden og lad simre et par minutter, til kødet lige netop er gennemvarmt. 
    Kød med lav fedtprocent bliver nemt tørt, så pas på ikke at give det for længe.
30 min.

Servér de søde kartoffelfritter sammen med hakkebøfferne, og giv agurken til ved siden af.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?