0
Hakkebøffer med gratin af butternut squash og stegte svampe

Hakkebøffer med gratin af butternut squash og stegte svampe

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
1 t
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

kartofler
Kartofler:

Skrub eller skræl kartoflerne grundigt, og skær dem i kvarte. Kom kartoflerne i en gryde, og kog dem i godt saltet vand i 5-7 minutter. Dryp dem af i en sigte i et par minutter, og kom dem derefter i en skål. Krydr med salt og peber samt 4-5 spsk. god olivenolie. Kom kartofler i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir i bunden. Bag ved 225 grader i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter, til alt er gyldent og sprødt. Drys med lidt salt.

butternut squashtimiancrème fraîche 38%parmigiano reggiano (Parmesan)
Butternut gratin:

Skræl og del butternut squashen i to halve. Fjern den bløde indmad og kernerne. Del nu butternut squashen i mindre stykker og kog dem møre i rigeligt letsaltet vand i 20 minutter. Hæld vandet fra, og damp stykkerne tørre. Mos dem groft med en ”moser”, piskeris eller gaffel, og rør med en genrøs klump smør, halvdelen af cremefraichen og revet parmesan (brug 2/3 af din parmesan her). Smag til med salt og peber samt lidt plukkede og hakkede timianblade (gem stilkene til bøfferne). Kom massen i smurte gratinforme, som bages ved 225 grader i 15 minutter, til de er gyldne og lækre.

hakket oksekødtimian
Hakkebøffer:

Form kødet til ca. 2 cm høje hakkebøffer. Krydr dem med salt og sort peber, og steg dem på en pande i lidt neutral olie, til de er lige lidt mindre end gennemstegte (ca. 4-5 min. på hver side). Lige før de er færdige, kommes et par generøse klumper koldt smør på sammen med de afplukkede timiankviste. Drypsteg kødet med smørret i et minuts tid. Kom bøfferne i et fad, og hold dem lune, mens du laver grøntsagerne på panden.

hvidløgblandede svamperødløg
Svampe & rødløg:

Soigner og del svampene i mundrette stykker, pil rødløg og snit fint i både. Rist svampe og rødløg på panden, hvor du stegte bøfferne. Krydr med salt og peber. Pil og hak hvidløgsfeddene fint, og rist det med et minuts tid! Riv det sidste parmesan og vend med rundt til sidste - smag til.

Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?