Ovnen tændes på 220 grader varmluft.
Kartoflerne skylles grundigt og deles i mundrette bidder.
Vend kartoflerne i god olie og 2/3 af det græske linsekrydderi.
Fordel kartoflerne i et enkelt lag på en bageplade med bagepapir på, og lad dem bage, imens resten af grøntsagerne ordnes.
Kødet æltes sammen med resten af linsekrydderiet, salt og peber.
Form en flad hakkebøf pr. person af kødet, og lad bøfferne hvile.
Tomaterne skylles og deles i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.
Spinaten skylles og slynges tør.
Kotaen skæres i små tern.
Tomaterne fordeles imellem kartoflerne, og pladen sættes tilbage i ovnen.
Bøfferne steges rosa, og krydres med salt og peber.
Spinaten fordeles over kartofler og tomater og bager med et minuts tid, bare lige til den begynder at falde sammen.
Bagepladen tages ud af ovnen, og Kotaen vendes rundt i grøntsagerne.
Smag til med salt og peber, og anret grøntsagerne på et varmt fad.
Dryp med yoghurt, og læg bøfferne ovenpå til sidst.
~Velbekomme ~
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Linsesuppekrydderi indeholder:
60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()