0
Hakkebøffer med rodfrugtråkost kikærter og tahindressing

Hakkebøffer med rodfrugtråkost kikærter og tahindressing

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam, Nødder

Fremgangsmåde

Husk at sætte kikærter i blød dagen før! Kom dem i 1 liter vand pr. 100 g kikærter.

Kikærter: Kog de udblødte kikærter i rigeligt saltet vand i ca. 30-35 minutter. Skum efterhånden skummet af, der kommer til op til overfladen. Dræn vandet fra, og lad ærterne dampe af i et dørslag/sigte.

Ristet sesam: Kom sesamfrøene i et ovnfast fad, og bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i ca. 6-8 minutter. Kom lidt salt ved, og knus dem groft med en morter eller i en blender.

Kålsalat med kikærter: Soigner kålet, og snit det, så fint du kan. Skræl gulerødder og rødbeder og riv dem på råkostjern. Riv skallen af citronen fint, og vend den i sammen med kål og rodfrugter. Vend det hele godt rundt sammen med drænede og skyllede kikærter og Tahindressingen. Smag til med salt og peber samt evt. en lille smule honning/sukker. Lad salaten trække i 5-8 min., mens du steger bøfferne.

Tahindressing: Kom tahin i en skål, og pisk det sammen med lidt citronsaft. Tilsæt finthakket/presset hvidløg (brug ca. ½ delen af hvidløgene her) samt lidt salt. og rør dressingen sammen. Tilsæt lidt vand lidt af gangen, og pisk dressingen, til den er cremet og let flydende. Smag tahindressingen til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Hakkebøffer: Form det hakkede kød til bøffer, der er ca. 1,5 cm høje. Hak et mønster i hakkedrengene med en stor kokkekniv på begge sider. Krydr dem generøst på begge sider med salt og sort peber. Steg dem i halvt neutral olie og halvt smør i ca. 3 min. på hver side, til de er lige lidt under gennemstegt. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Kom det på panden sammen med 2-3 klumper frisk smør, og lad smørret bruse af. Steg til hvidløgsskiverne er nøddebrune og sprøde.

Anretning: Som vist på billedet med de sprøde hvidløg ovenpå bøfferne. Drys generøst med ristet sesam.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?