0
Hakkebøffer og blomkålscouscous med kikærter, ristede hasselnødder, tranebær, parmesan og karse

Hakkebøffer og blomkålscouscous med kikærter, ristede hasselnødder, tranebær, parmesan og karse

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Blomkålscouscous: Soigner blomkålet, og riv det groft på et rivejern ned i en skål, så du får små "gryn". Riv skallen af citronen fint, og vend den i blomkålsgrynene sammen med citronsaften. Klip karsen, og bland den i salaten sammen med revet parmesanost, lidt god olivenolie, tranebær og hasselnødder. Vend det hele godt rundt sammen med drænede og skyllede kikærter, og smag til med salt og peber samt evt. en lille smule honning/sukker. Lad salaten trække i 5-8 min., mens du steger bøfferne.

Hakkebøffer: Form det hakkede kød til bøffer, der er ca. 1,5 cm høje. Hak et mønster i hakkedrengene med en stor kokkekniv på begge sider. Krydr dem generøst på begge sider med salt og sort peber. Steg dem i halvt neutral olie og halvt smør i ca. 3 min. på hver side, til de netop er lige lidt under gennemstegte. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Kom skiverne på panden sammen med 2-3 klumper frisk smør, og lad det bruse af. Steg til hvidløgsskiverne er nøddebrune og sprøde.

Anretning: Som vist på billedet med de sprøde hvidløgsskiver oven på bøfferne. Drys lidt ekstra karse og riv det sidste parmesan over, og dryp evt. lidt af stege/hvidløgssmørret over bøfferne.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?